Chatárka z tejto chaty Marcela Štefániková, ktorá zároveň prevádzkuje aj bivak, pre TASR uviedla, že cukráreň by mali otvoriť presne na deň detí, čiže 1. júna.
\"Chceme to vyskúšať cez leto s cukrárňou, v zime sa vrátime k pôvodnej prevádzke bivaku, \" informovala. Cukráreň sa bude nachádzať tesne nad hornou stanicou lanovky vedúcej zo Štrbského Plesa na Solisko. Získa teda status najvyššie položenej cukrárne na Slovensku. \"Bude vo výške 1830 metrov nad morom, \" priblížila Štefániková.
Piecť tam plánujú domáce koláče a podávať sa budú aj teplé sladké jedlá a šťavy z čerstvého ovocia. Chatárka konkretizovala, že k dispozícii bude pravdepodobne šesť druhov koláčov, ktoré budú piecť priamo v budove súčasného bivaku. Na Chate pod Soliskom ostane počas leta pôvodná prevádzka, návštevníci si budú môcť pochutnať na tradičných slovenských špecialitách alebo sa občerstviť po náročných túrach.
Vysokohorské turistické chodníky otvoria až 15. júna, avšak sedačkovú lanovku zo Štrbského Plesa na Solisko spustia už 22. mája. Lenka Maťašovská z Parku Snow informovala, že sa predĺžil prevádzkový čas až do 19. h, a to každý deň. Najvyššie položenú cukráreň tak budú môcť turisti navštíviť od pondelka do piatka počas celého dňa pravdepodobne až do 1. novembra.